Sunday, 2 October 2016

FINAL YEAR STUDENT

[[ASSALAMUALAIKUM]]
Lama sangat dah tinggal blog ni tak dijenguk. sejak sambung degree rasanya. post ni sekadar nak lepas rindu dunia blogging. sekarang tengah final year degree. serabut kepala fikir pasal FYP. doakan saya berjaya menamatkan degree dengan jayanya. till then, bubye with much of love^_^

Thursday, 1 May 2014

[ASSALAMUALAIKUM]
Naaaa.. hai hai. helo helo. lama noh cheq tak jenguk sini. barabuk dah. fuh! fuh! nak kena cuci la ni. haha. hari ni aku join program under universiti aku (UTHM). Mini Karnival Koperasi Keusahawanan Parlimen Ayer Hitam,Johor. semangat kemain lagi berkobar-kobar nak pergi. ingat best! bila pergi je tak buat apa pun. menyembang je. nasib ada kenal senior (ekceli kawan aku yang kenal), boleh cabut balik awal. tumpang kawan dia jugak. sijil pun dah tak heran dah. nak dapat, dapat la. kalau tak nak bagi pun tak kisah. aku boring der! boring sesangat.

Wednesday, 21 August 2013

Monday, 11 March 2013

about HIM again and again ;)

*[ASSALAMUALAIKUM]*
meh sini meh. kita kongsi sikit apa yang aku dah lalui hari ni. pada waktu yang memang free tadi, (disebabkan oleh lecturer aku yg MC) aku ambik la peluang tu layan p2u. ala website untuk novel dan seangkatan dengannya. naaa..nak dijadikan cerita aku nampak tajuk cerpen SELAMAT TINGGAL JURUTERBANG. laju dan gatal je jari jemari ni nak mengeliknya. ahaks! aku baca pun dah xhirau member sekeliling. suka hati mak bapak aku je nk bantai gelak. almaklumlah... aku obses dengan perkataan pilot itu yaaa.. kawan aku yang sorang nih mai la jenguk tengok apa yang aku dok happy sangat kan. siap mendoakan aku lagi. tengs. aku suka2 je kot. berangan je lebih. :)

prove to me you are not like what they're saying.


Saturday, 9 March 2013

upgrade iman...




Ladies, don't focus so much of your time on finding that good man...he'll find you, trust me. You won't have to beg him for his love, attention, and respect. He'll freely give it. He will provide for his family in every way possible. I always tell women to"be that good woman whom he seeks". Focus more of your attention on making sure you are exactly what you want in a mate. No baggage, or drama from your past, priorities in order, loving who you are, and making sure any good man would be blessed to find you. We will see you, because you shine brightest. Your beauty goes beyond what you see in the mirror, and reflects what we desire in a heart. Once I find you there...A woman whom I can love&adore. A woman whose not afraid to be a woman. That woman who prayed for a man like me...What a woman she will be. Thank God...I'll stop and say hello.(The rest is history)

Monday, 18 February 2013

kena hacks ke?

*[ASSALAMUALAIKUM]*
ponin den usha blog kamoo. aku tak tau la tu ang ka orang lain. hey! xkan ang nk post macam tu kot. mamat tu tau ang punya password blog ka. apesal post macam tu. aku nak komen pon takut. ayat pelik sangat la. kalau ada yang hack ang, please la. takut aku baca.

Wednesday, 17 October 2012

sahabat! MAAFkan aku~

*[ASSALAMUALAIKUM]*
dah lama rasanya tak tekan keyboard smata2 nk update blog nih...
al-maklumlah..bila bergelar budak matrik nih mmg buzy tahap xhengat la..
tak sempat jea nk berkongsi cerita..
btw, hari nih..masa nih..detik nih..
aku nak kongsi cerita yang buat aku rasa bersalah sesangat..
buat aku rasa sedih bila ingat balik..
rasa macam jahat sangat..
ya ALLAH!
aku rasa nak nangis sekarang jgk..
pada tanggal 16 OKTOBER 2012..
aku n kawan2 satu praktikum dah ambil speaking test MUET..
ALHAMDULILLAH~
tp hari tu jgk dh jadi benda yg aku xsuka..
maybe ada hati yg sakit..
bersalahnya aku..
bukan salah diorang..
aku tak nak cakap pasal orang lain..
biar la yg lain jika masih nk menyalahkan diorang..
aku tak boleh nk hidup dgn keadaan bermasam muka sesama sahabat..
satu kelas pulak tu..
memang xaman rasanya..
MASYAALLAH..
rasa sesak dada..
memang laa aku xdapat tahan lagi..
bila dok sorang2 dalam bilik aku mula terfikir..
sampai bila nak jadi macam ni..
sedangkan ALLAH xsuka kita berpaling muka sesama sendiri..
aku mmg dah nekad!
handphone di capai..
kata2 maaf ditaip..
SUBHANALLAH!
manisnya bila berjaya menjernihkan salah faham nih..
hati menjadi tenang..
fikiran menjadi lapang..
biarlah kalau yg lain masih dengan ego..
aku xnak jd selfish!
aku xnak ALLAH marah..
aku sayang sahabat2 aku
bila dh jadi mcm nih, smua jd renggang..
sedihnya lagi jd bila dh nak habis sem..
menyesalnya aku!

AKU DEDIKASIKAN POST INI KHAS BUAT 2 SAHABAT AKU
AISYAH AND LIANA
I BEG FOR YOUR FORGIVENESS
AKU SYG KORANG TAU!